Home | 

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Pravo gospodarskih družb v Sloveniji ureja ustanavljanje, delovanje in prenehanje družb ter zagotavlja preglednost, odgovornost in skladnost s predpisi. Na pravni okvir gospodarskih družb v Sloveniji vplivata predvsem Evropska unija (EU) in njena zavezanost usklajevanju prava gospodarskih družb z direktivami in standardi EU.

Ključna zakonodaja in predpisi

Zakon o gospodarskih družbah ureja ustanavljanje in upravljanje različnih gospodarskih družb, vključno z družbami z omejeno odgovornostjo, delniškimi družbami, osebnimi družbami in podružnicami tujih podjetij. V njem so opisane zahteve za registracijo družbe, osnovni kapital, strukture korporativnega upravljanja in obveznosti poročanja. Naši strokovnjaki bodo poskrbeli, da ste na tekočem z najnovejšo zakonodajo.

Pravice delničarjev

Gospodarsko pravo v Sloveniji poudarja varstvo pravic delničarjev, interesov manjšin in interesov družbenikov. Vzpostavlja mehanizme za odločanje v podjetjih, kot so skupščine delničarjev, upravni odbori in nadzorni sveti, ter zagotavlja preglednost in odgovornost pri upravljanju podjetij. Vključuje veliko zapletene zakonodaje, skozi katrero vam pregled nudi TPA.

Pravne storitve

Od računovodstva in davčnega svetovanja do svetovanja pri upravljanju je le še majhen korak. Naš ključni cilj je ustvariti merljive koristi za naše stranke z zagotavljanjem preglednega vodenja projektov in redne podpore.

Obrnite se na naše strokovnjake

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.